ROCK my world!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ROCK my world!

Гюнтер

ИндексPortalТърсенеПоследни снимкиРегистрирайте сеВход

Кърт Кобейн

Go down 
3 posters
АвторСъобщение
Drained
Ruler of the world!
Ruler of the world!

Female
Брой мнения : 3600
Registration date : 06.11.2007

Кърт Кобейн Empty
ПисанеЗаглавие: Кърт Кобейн   Кърт Кобейн Icon_minitimeПет Май 14, 2010 3:59 pm

Кърт Кобейн Kurt_cobain

Кърт Кобейн Kurt_smoking_now

[/color]Кърт Доналд Кобейн по-известен като Кърт Кобейн е вокал и китарист на сиатълската гръндж група Нирвана.

Кърт Кобейн се превръща в една от най-големите знаменитости в музиката през 90-те години на 20 век, въпреки че той самият да не е желал да става знаменитост, нито пък се е чувствал комфортно да е такъв. Повлиян от музиката на големите рок групи от 1970-те и пост-пънка от 1980-те, Кърт се отдава на едно ново течение, което по-късно ще се превърне в основна музикална вълна на 1990-те. Обявен от много медии и списания за изпълнител на последното десетилетие на 20 век, Кърт, заедно с Нирвана, издигат грънджа на световната сцена и превръщат този стил в символ на младото поколение от този период. Но както пънка от средата и края на 1970-те, така и грънджът има кратък живот. За повечето фенове смъртта на вокалиста на Нирвана слага края на гръндж-ерата, макар делото на групата да е продължено от други групи като Пърл Джем и Саундгардън. За разлика от повечето рок-звезди, Кърт Кобейн не е типичния пияница и сценичен артист, а по-скоро затворен в себе си и апатично настроен към славата изпълнител, което още повече кара хората да го обожават, наричайки го „Бога на рока“.

Кърт Доналд Кобейн е роден на 20 февруари 1967 г. в град Абърдийн на 100 мили от Сиатъл. Майка му Уенди е сервитьорка, а баща му Доналд е автомобилен техник. Абърдийн е и замиращ град. Още на 2 години Кърт показва интерес към музиката. Той е слабо, често боледуващо от бронхит дете. Майка му му подарява барабани с Мики Маус и Кърт се упражнява всеки ден. Тя винаги се грижи той и сестра му да изглеждат добре за училище, да са сресани, чисти и облечени в най-хубавите си дрехи. Казва им да не се доближават до бедните деца, защото не иска хората да си мислят че те също са бедни. Къщата им, макар и в най-бедния квартал, изглежда добре отвън. Когато е на 9 г., родителите му се развеждат. Кърт го приема много тежко и намразва родителите си, особено баща си. Казва, че никога след това не се е чувствал отново обичан и сигурен. Характерът му става труден, не общува и се затваря в себе си.

Баща му го кара да се присъедини към отбора по борба. По време на състезание, за да му върне, той нарочно се оставя да го победят и после широко се усмихва на баща си. В тийнейджърските си години Кърт постояно се мести, живее ту при майка си, ту при баща си, за кратко дори при леля си и баба си. Кобейн умира само на 27 години с голяма доза наркотици поради причината, че не е искал да е известен и е бил депресиран. С Nirvana имат 5 албума. Групата се слуша и до днес от много почитатели макар записите да са лоши. Nirvana съществува 1987-1994. След смъртта на Кърт Кобейн тя се разпада и много почитатели спират да я слушат след като "Бога на рока" не е вече на сцената.

Няколко дни преди да сложи край на живота си Кобейн е приет в клиника за наркомани в Лос Анджелис, Калифорния, откъдето обаче бяга на 1 април. Той се връща обратно в родния си град Сиатъл, но нито един от приятелите му не знае къде точно се намира. На 4 април Кърт Кобейн е обявен за изчезнал и полицията започва да го издирва. На 8 април 1994 г. той е намерен в стая над гаража на дома му в Лейк Вашингтон от Гари Смит, служител във Века Електрик. Смит е пристигнал в къщата, за да постави осветление, когато вижда Кърт от чието ухо се стича малко кръв. Смит твърди, че не е забелязал следи от нараняване и затова помислил, че Кобейн е заспал. Малко след това обаче той намира бележка, която е обявена за предсмъртното послание на звездата. До тялото на Кобейн е открита и ловджийска пушка. По-късно аутопсията, направена на тялото му, установява, че смъртта на Кърт Кобейн е в резултат от “самопричинена огнестрелна рана в главата му”, а датата на смъртта му е 5 април. Въпреки, че официално е признато, че Кобейн е извършил самоубийство, все още се говори, че може да става въпрос и за убийство. Феновете поставят под съмнение и авторството на предсмъртното писмо, което той “оставя” като обвиняват съпругата на Кърт - Кортни Лав.[color=red]

Кърт Кобейн 5208

Последната промяна е направена от Аneurysm на Нед Юли 11, 2010 1:23 pm; мнението е било променяно общо 8 пъти
Върнете се в началото Go down
nevermind !
Enjoying the silence
Enjoying the silence
nevermind !

Female
Брой мнения : 71
Registration date : 21.05.2010

Кърт Кобейн Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кърт Кобейн   Кърт Кобейн Icon_minitimeСъб Май 22, 2010 2:16 pm

Кърт..какво мога да кажа за този уникален чвек..жалко че е умрял..това е просто един уникален вокал..обичам го <3 мога само да му пожелая да почива в мир sad0126 sad0120
Гост
Гост

Кърт Кобейн Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кърт Кобейн   Кърт Кобейн Icon_minitimeПет Юли 09, 2010 9:06 pm

Искам да подчертая, че съм силно впечатлена от думите на Аneurysm.. ии слушала ги редовно едва няколко месеца, Ро ти си видяла и разбрала много, аз съм сигурна в това.
Като малка забележка искам само да изтъкна това, че песните на Kurt Cobain никога няма да бъдат осъзнати и разбрани до съвършенство :>
Лично аз слушам Нирвана от много години и това е групата, която ще остане завинаги в сърцето ми, а Кърт е личността, повлияла най-силно на съзнанието и духовното ми развитие.
Този човек е бил един гений, който е успял да вникне в музиката и живота по един специфичен начин, по който никой друг никога не ще го направи.
RIP
Char
Rebel
Rebel
Char

Брой мнения : 394
Job/hobbies : да крада време
Registration date : 29.05.2011

Кърт Кобейн Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кърт Кобейн   Кърт Кобейн Icon_minitimeВто Май 31, 2011 4:40 pm

Аз....
имам чувството, че вече не знам да кажа за тоя човек.
Малко като въздуха е: знаеш, че го дишаш, как да го обясниш?
Не разбирам защо така се влюбих в него. Не го правя често. Изобщо...
Не мислех, че мога да чувствам някого, когото не познавам, толкова близо до себе си. Може би защото имам супер много сходни черти с него.
Да, чела съм книгата на Чарлс Крос и да, Кърт е бил в голяма степен мрънкало, егоист, откачалка с ум, граничещ с извратеното. Нали затова го обичам до голяма степен.
И защото е бил мързелив, слънчев, забавен, умен, самоиронизиращ се, странен, раним и безчувствен на моменти, екзалтиран до полуда на сцената и объркан извън нея.

Обожавам гласа му.
Досега не съм забелязвала човек, жив или мъртъв, който да има глас, който да ми въздейства така.
Няма.
При цялата тая агресия, вложена във крещенето му, е толкова успокояващ.
И, отново по дяволите, той има гласови данни.

Чувството му за хумор наистина е било невероягтно, осъзнатостта, с която е гледал на всичко, простата жажда да прави музика, без да понася всички лайна, които съпътстват това, креативността му....
Скулптурите, картините, музиката.
Всичко е търсило начин да се излее от душата му.

Мразете го, задето е имал слабости: аз не го обичам като бог, а като човек и съм напълно наясно с това.

(спирам дотук, че не знам накъде ще отида :ДД)
Char
Rebel
Rebel
Char

Кърт Кобейн Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кърт Кобейн   Кърт Кобейн Icon_minitimeНед Сеп 11, 2011 9:54 am

Какво стана със проклетия филм за Кърт, който ЩЕШЕ да излиза през 2011....отказаха ли се?
тъпа Кортни.
никъде няма прясна информация за него, предчувствам, че проектът се е разпаднал или се разпада
.
Кърт Кобейн 927677
Drained
Ruler of the world!
Ruler of the world!

Female

Кърт Кобейн Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кърт Кобейн   Кърт Кобейн Icon_minitimeВто Сеп 13, 2011 11:18 am

Бе може всичко да се е случило,знаеш ли...
Или поне така се надявам. Може да са се забавили снимките, може да има някви усложнения...а пък може и да излезе към края на годината, все пак тя все още не е свършила... :)
Иначе наистина ще бъде твърде жалко ако се откажат... аз лично имам нужда от този филм.
И се бях настроила психически, че ще го гледам!
Char
Rebel
Rebel
Char

Кърт Кобейн Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кърт Кобейн   Кърт Кобейн Icon_minitimeВто Сеп 13, 2011 11:40 am

и аз : /
просто знаеш как за предстоящите филми винаги излиза отвреме навреме нова информация, новини, нови слухове, даже, а за този- нищо.
Drained
Ruler of the world!
Ruler of the world!

Female

Кърт Кобейн Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кърт Кобейн   Кърт Кобейн Icon_minitimeПон Сеп 19, 2011 8:28 pm

Бе права си, ама...да се надяваме?
И наистина изведнъж информацията просто секна... но да предположим, че примерно искат да е изненада и нарочно не изтича никва информация...ох не знам...юе бъда крайно разочарована ако такъв филм не просъществува .... :/
Sponsored content

Кърт Кобейн Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кърт Кобейн   Кърт Кобейн Icon_minitime

Кърт Кобейн
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ROCK my world! :: Музика :: Grunge-
Идете на: