NerdfighteR Rebel
Брой мнения : 432 Age : 34 Registration date : 17.04.2011
| Заглавие: Re: Найтуиш Чет Ное 10, 2011 5:09 pm | |
| Мдаа, наистина е много яка (: Клипа не ме кефи кой знае колко, ама аз клипове не гледам xD Нямам търпение за албума, очаквам още по-епични неща <3 | |
|
Mad Slav Zombie
Брой мнения : 1511 Age : 35 Location : София, България Job/hobbies : Психопат на свободна практика Registration date : 02.04.2011
| Заглавие: Re: Найтуиш Вто Ное 15, 2011 9:30 pm | |
| | |
|
NerdfighteR Rebel
Брой мнения : 432 Age : 34 Registration date : 17.04.2011
| Заглавие: Re: Найтуиш Пон Ное 28, 2011 9:39 pm | |
| Албумът изтече в маймунда, теглете! След още няколко слушания ще споделя мнение (: | |
|
Mad Slav Zombie
Брой мнения : 1511 Age : 35 Location : София, България Job/hobbies : Психопат на свободна практика Registration date : 02.04.2011
| Заглавие: Re: Найтуиш Чет Дек 01, 2011 9:22 pm | |
| Лелее албума е невероятен бомбастичен, приказен. Просто както винаги ме изненадват тия хора. невероятно разнообразен, сложен, супер експериментаторски. Като изключим Тaikatalvi и Storytime другата част от албума има малка прилика с по - ранните неща на групата, ако не броим потапящото в музика приказно усещане и някои съвсем дребни препратки към стила от Dark Passion Play, но въпреки това сам по себе си е гениален. Някакъв абсолютен връх в тоя тип симфоничен метъл. Имаше песни които супер много ме изненадаха като стил, като Ghost River, има такива доближаващи се до саундтраци на Дани Елфман, като Scaretale, епични инструментали напомнящи за Sahara : Arabesque, Баладите с келтски мотиви в които е доосъвършенстван стила от Islander и Lastg of the wilds: Turn loose the mermaids и Taikatalvi. А The crow, The owl and the Dove е такава красива балада )) И Last Ride of the Day супер епична и неверояртна. И не очаквах нов 13 минутен шедьовър като The poet and the pendulum обаче Song of Myself ме разби. Невероятно красива и епична песен. И заглавната песен Imaginaerum - някаква обединяваща. Супер красива също. И все пак, колкото и да е различен от предните албуми си личи че е Nightwish. В някаква нова форма. И наистина още от албума си се усеща - че е като филм. Преживяването. Иначе като най - харесала ми песен: за сега Song of Myself си ми е фаворит. Както и Last Ride of the Day. На 2-ри или когато след това се появи в България си го купувам на CD копие със всички обложки, "booklet-и и тъй нататък. И чакаме филма Суууперррр | |
|