| Kamelot | |
|
+4AxL' Drained - Concrete Angel 8 posters |
Автор | Съобщение |
---|
Concrete Angel Just another star
Брой мнения : 5001 Age : 29 Registration date : 13.01.2008
| Заглавие: Kamelot Чет Май 08, 2008 12:51 pm | |
|
Камелот (на английски Kamelot) е американска прогресив/пауър метъл група от град Тампа, Флорида.
Групата е създадена от Томас Йънгблъд и Ричърд Уорнър през 1991 г. Започват като дет метъл и през 1994 издават дебютния си албум — „Eternity“. Вторият им албум — „Dominion“ излиза през следващата година.
През 1997 двама от членовете — барабанистът и основател на групатаРичърд Уорнър и вокалиста Марк Ванденбилт са заменени съответно от Каси Грило и Рой Кан. С двамата си нови члена групата издава третия си студиен албум — „Siege Perilous“. През есента на същата година, групата прави турне из Европа, а четири месеца след това издават и нов албум — „The Fourth Legacy“.
През 2000 правят още едно турне, „New Allegiance Tour“, обхващащо Германия, Австрия, Швейцария, Холандия, Белгия, Италия, Гърция и Испания. След завършването му издават концертния си албум „The Expedition“, съдържащ записи от турнето. Само няколко месеца по-късно групата издава петия си студиен албум — „Karma“. През 2003 издават шестия си албум — „Epica“.
„Kamelot“ се утвърждават най-вече с последвалите си два албума — „The Black Halo“ (2005) и „Ghost Opera“ (2007). Тук техният прогресив метъл с елементи на пауър и симфо метъл е вече изчистен, с типичната за групата специфика. С основен принос за това е норвежецът Кан, вокалист с изключителен глас, богат, с широк диапазон. Освен него и Оли (клавишни), който е германец, останалите от групата са американци.
Сред гост-музикантите, участвували в записа на „Black Halo“, е Шаграт от „Dimmu Borgir“, сънародник и приятел от детинство на Кан. Шаграт се проявява с неголеми вокални партии в две от парчетата, изискващи блек метъл вокализъм(дебел, грапав и твърд глас). В „Ghost Opera“ със значително присъствие е холандското мецо-сопрано Симоне Саймънс, вокалистка на симфо метъл групата „Epica“ (появяваща се и в албумите "Black Halo" и "Epica")
Настоящи членове: Рой Кан — вокали Томас Йънгблъд — китара Глед Бари — бас китара Каси Грило — барабани Оливър Палотай — синтезатор, китара
Студийни албуми:
Eternity (1995) Dominion (1996) Siege Perilous (1998) The Fourth Legacy (2000) Karma (2001) Epica (2003) The Black Halo (2005) Ghost Opera (2007) ________________________________
Та...наскоро много се зарибих по групичката Много са яки и имат много специфично и невероятно звучене Препоръчвам ги горещо | |
|
| |
- Livin in Sin
Брой мнения : 4065 Registration date : 12.12.2007
| |
| |
Concrete Angel Just another star
Брой мнения : 5001 Age : 29 Registration date : 13.01.2008
| |
| |
Drained Ruler of the world!
Брой мнения : 3600 Registration date : 06.11.2007
| Заглавие: Re: Kamelot Нед Май 11, 2008 4:08 pm | |
| Karma знам само...и НИКАК не е лоша! много ме грабна! | |
|
| |
- Livin in Sin
Брой мнения : 4065 Registration date : 12.12.2007
| Заглавие: Re: Kamelot Нед Май 11, 2008 8:46 pm | |
| Мммм трябва да чуеш и останалите...заслужава си Ехх поне не съм била единствената която ги е испуснала,но определено пак ще дойдат да се надяваме :bag: | |
|
| |
AxL' Living in the shadows
Брой мнения : 107 Age : 31 Registration date : 02.09.2008
| Заглавие: Re: Kamelot Сря Сеп 03, 2008 6:00 am | |
| | |
|
| |
Ligeia Macabre Smooth Criminal
Брой мнения : 3157 Age : 31 Location : On the passion's killing floor Job/hobbies : Heartkiller Registration date : 20.03.2008
| |
| |
Tearstained Waking the demon
Брой мнения : 821 Age : 30 Registration date : 13.01.2008
| Заглавие: Re: Kamelot Пон Апр 13, 2009 7:48 pm | |
| Еее от кога не си ги бях слушала тях Вчера нещо ме прехвана и вечерта само тях въртях. Бях ги слушала до втръсване и накрая просто не можех и 1 песен да им изслушам, ама сега като мина време пак мога да си ги слушам не ми пречи Temples of gold, Forever (live) , Karma, Abandoned, When the lights are down, Wings of despair, Lost and damned, Don't you cry, Elizabeth и трите части... иии още и още :P | |
|
| |
Katie Loser
Брой мнения : 27 Age : 30 Location : Safe in a Dream Registration date : 22.03.2010
| Заглавие: Re: Kamelot Чет Май 27, 2010 7:12 pm | |
| Честно казано съм слушала само The Haunting - песента със Simone Simons, но ми хареса страшно много. Когато имам повече време непременно трябва да чуя и други песни на Kamelot. :] | |
|
| |
Tearstained Waking the demon
Брой мнения : 821 Age : 30 Registration date : 13.01.2008
| Заглавие: Re: Kamelot Пет Сеп 02, 2011 1:51 am | |
| Ако не сте разбрали, Рой Кан ги напусна. Временно или не, пича имал психични проблеми от изтощението покрай турнетата, които по-късно се оказаха "религиозни"... Бе, не знам на какво да вярвам, но истината е, че това е една голяма загуба и се надявам да се съвземе, рано или късно. Тц, тц... След толкоз успешен албум (Poetry of the poisoned). Радвам се, че ги видях преди това да се случи. А, и Lunar Sanctum e ВЪРХА!!! | |
|
| |
Mad Slav Zombie
Брой мнения : 1511 Age : 35 Location : София, България Job/hobbies : Психопат на свободна практика Registration date : 02.04.2011
| |
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Kamelot | |
| |
|
| |
| Kamelot | |
|